Rimelig norskdesigent skjærgårdsjeep

Vi tester i disse dager en Sting 530 Jeep i Tyrifjorden og Storelva opp til Hønefoss. Følg med på vår test de neste dagene.

Publisert

Sting sin nye skjærgårdsjeep ble presentert for første gang under båtmessa i Göteborg i vinter, og sto fram med en hyggelig pris. Du får den for helt ned i 177.000 kroner om du klarer deg med 50 hestekrefter på hekken. Vi prøver den med en Evinrude 75 DPL, og prisen toucher da så vidt 200.000 kroner, med en hundrelapps margin, så det er en rimelig solskinnsbåt. Nå er det spennende å se hva vi får til denne prisen, i løpet av våre dager på Tyrifjorden.

Båten er designet av Espen Thorup, som også blant annet har designet Nordkapp sin skjærgårdsjeep som vi nylig testet og kunne gi rosende omtale. Nordkapp sin 550 Enduro er en langt dyrere båt, men begge båtene er tegnet fra samme hode.

Pål Bustad i Fische Marine har tro på at dette kan være rett båt i tiden, i et sunnere marked.

– Folk kjøper ikke lenger båter for å imponere naboen, men for å dekke egne behov, sier Bustad.

Vi har nå kjørt båten i Storelva og i Randselva, og båten har så langt gitt et godt inntrykk. Med en gang var vi litt spent på om vi ville klare å få plass til all bagasjen vår, men med god stueplass både under førebenken, under konsollen og under akterbenken, har vi fått stuet unna det meste. Motoren på 75 hestekrefter gjør også en god jobb, og med så mye oppaktning og ekstra bensinkanner som vi har med på denne turen, er vi glad vi har det største alternativet. Med vår kjøring i elv er det også godt å sitte litt høyt, men noen ganger velger vi også å stå og kjøre, for å få enda bedre oversikt over eventuelle grunner som møter oss, og det fungerer bra.

Powered by Labrador CMS