Sjetéen slik den ser ut på det tredimensjonale undervannskartet til Navionics Platinum.
Sjetéen slik den ser ut på det tredimensjonale undervannskartet til Navionics Platinum.

RIB-eier vil avkrefte rykter

Eieren av RIB´en, Trond Olsen forteller i dag om ulykken i Drøbak i et intervju med lokalavisen Akershus Amtstidende for å avlive rykter. - Noen ropte at vi kanskje kjørte feil, sier han.

Publisert

Datteren hans Rebecca Trondsdatter Semmen omkom i ulykken natt til søndag. Ekteparet Kjellrun Waagbø og Kjell Hesthammer døde i ulykken.

– Det virker helt ufattelig, sier Trond Olsen, som ikke skjønner hvordan han som kjørte båten kunne manøvrere så feil.

– Han var kanskje den beste båtføreren av oss, sier Olsen til Akershus Amtstidende. Intervjuet ble gjort mens han fortsatt ligger på sykehus med skader i rygg og brukne ribbein. Nå går han ut med historien for å avlive rykter.

– Vi kjørte ikke for full gass, men så fort at båten planet Kanskje rundt 25 knop. Ingen av oss hadde drukket noe av betydning, kanske et par øl, sier Olsen. Han forteller videre at det var urovekkende at det var tre vester for lite i båten, men at de regnet med at det ville gå greit. De svingte innom Bergholmen for så å sette kursen mot Drøbak. Selv pleier Olsen å kjøre en annen vei, selv om RIB´en går lett går over Sjetéen, den underjordiske muren ved Oscarborg.

– Da vi nærmet oss Sjetéen var det noen av oss som reagerte på kursen og ropte at vi kanskje kjørte feil, men fikk til svar at alt var under kontroll. Like etter smalt det, sier Olsen til Amtstidende. Så gikk det på grunn, og alle de åtte ble kastet ut av båten. Olsen ringte redningsskjøten med en gang han kom til seg selv.

Powered by Labrador CMS