Årets messenyheter kåret

Messas båt og utstyrsnyheter er kåret på Sjøen for alle i Lillestrøm.

Publisert

SJØEN FOR ALLE: Som messer flest skal det kåres båter og utstyr. En jury bestående av Terje Haugen fra Vi Menn Båt, Hans Due fra Båtmagasinet, frilansjournalist Pål Silberg og Frode Pedersen fra Båtliv, har kåret årets messebåter og utstyr.

– Jeg vil takke en samlet bransje for at de står rakrygget og postive i en tid som har vært vanskelig. Men som Knut Heiberg-Andersen en gang sa i et intervju med meg, at ut av slike kriser kommer det noe kreativt og positivt. Man har godt av å få brent av litt dårlig underskog, sa han ganske treffende på trøndersk, sa Frode Pedersen da han offentliggjorde vinnerne på Sjøen for alle torsdag kveld.

Årets messebåter

Til og med 16 fot

Vinner: Sandström 495 AC

En enkel liten båt som egner seg meget godt som landstedbåt. Egentlig en gammel konstruksjon som er tatt fram igjen. Båten har et lite styrhus som gir god beskyttelse. Kan også i nødsfall roes. Ja, da vi la merke til åreparet som hadde fått sin egen plass langs skutesiden.

Andre nominerte:

Marinekart 338

Artig ungdomsbåt som er nærmest som et legosystem. Båten er bygget i kompositt og er lett og kan enkelt fraktes på et biltak. Noe dyr for størrelsen, men det ligger mange gode tanker bak en slik nyvinning. Ja, den flyter i vannfylt tilstand.

Walker Bay Generation 430

En gjennomarbeidet RIB med fin planløsning som gir mange gode sitteplasser i forhold til båtstørrelsen.

Fra 17 til og med 24 fot

Vinner:

Askeladden C62 Xover

En veldig sosial båt med mange sitteplasser og en planløsning som gir assosiasjoner til den tradisjonelle snekka. Dette er en kose-seg-på-tur-uti-skjæra båt.

Andre nominerte:

Galia 670 MC

På bare 22 fot har man fått plass til køyeplass for en familie på to voksen og to barn, eget toalettrom med full ståhøyde, salong og en bysse under tak samt et akterdekk med benk. 

Morgan 530 BR

En meget ren og ryddig og gjennomtenkt bowrider som gir inntrykk av kvalitet.

QuickSilver 675 Activ Sundeck

En solskinnsbåt som er enkel å holde ren. Har en enorm solseng foran styrekonsollen og gir veldig mye båt for pengene. Nesten utrolig at man kan prise den så lavt med motor.

Fra og med 25 fot

Vinner:

Nor Star 350

Total makeover av en modell som har vært i produksjon en del år. Tre lugarer, en liten salong under dekk og et dusjorm/toalett som er romslig og praktisk. Stor, sosial avdeling på uteplass med en hardtop som har en enorm takluke med smart kalesjeløsning. Beviser at man ikke behøver å lage en ny båt helt fra bunnen av, men kan redesigne et kjent konsept med et bra resultat.

Andre nominerte:

Riis Boat 800 Twin Cab

Nytt konsept med to adskilte lugarer. Ikke hver dag vi ser en så godt utnyttet akterlugarsbåt på 26 fot og med utenbordsmotor. Litt uforløst i innredningen, men absolutt mye å bygge videre på. Spesielt å legge merke til er fartsegenskapene som produsenten oppgir, noe som sier oss at dette er et meget lett-drevet og derfor miljøvennlig skrog.

Ardea 32

En meget gjennomtenkt og prisgunstig 32-foter med typisk vestlandspreg med stort, rent akterdekk og med lugarer og styrhussalong. Kan brukes både som feriebåt og hobbyfiskebåt.

Nord West 430

Utrolig flott håndverk og praktisk innredning. Både design og finish i absolutt toppklasse. Kanskje en av de beste håndverksmessige båter som i dag kommer fra et skandinavisk verft. Det oser kvalitet, men det koster mytji pæng.

 

Årets messeutstyr

Vinner:

Skroggjennomføring i kompositt- Ilas

Gir en ny sikkerhet til båteiere ved å lage skroggjennomføringer i et materiale som ikke korroderer og som tåler frost. Kan kobles til instrument som gir varsler om stengte/tilstoppede vanninntak.

Andre nominerte:

Singelpoddrev fra ZF – KGK

ZF er først ute med pod-drev for singelinstallasjon.

Hella Euroled Touch hvitt/rødt - Hella Marine

Taklampe som kan gi både godt hvitt lys i styrhuset og som også kan gi rød nattbelysning. Både hvitt og rødt lys kan dimmes og bryterne sitter i seve lampeglasset.

Blinkende utriggerlys - Wee Marine

Gir god sikkerhet i båthavner ved at alle utriggere ytterst markeres med blinkende lys som drives av batteri og solceller og som derfor ikke behøver ytre strømtilførsel. Er innstøpt og tåler over 2 tonns trykk. Wee Marine har også et nytt fortøyningssystem til sine utriggere som forhindrer at fortøyningstau blir liggende i vannet og tilgrises av grønske ved at tauene trekkes inn i selve utriggeren.

Powered by Labrador CMS