OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årets havfrue finner du i Farsund

Farsunds ordfører Margit Brøvig vil bli kåret til årets «Havfrue» 2006 av Kongelig Norsk Båtforbund.

Publisert

Ifølge Farsunds Avis får Brøvig prisen fordi hun som ordfører i Farsund kommune står for en gjestfrihet overfor båtfolket som er forbilledlig. Og det gjør hun i en tid hvor de fleste kommuner ser på gjestehavnen som en «pengemaskin» uten å tenke på at havnen først og fremst skal være et uttrykk for gjestfrihet overfor sjøfarende, melder NRK..

Havfrue-prisen deles ut på KNBFs Båtting i Bergen i slutten av april.

Båttinget på Clarion Hotell Admiral i Bergen 22. og 23. april vil for øvrig ha sjøsikkerhet som hovedtema. Tinget bli innledet med et  seminar om sikkerheten på sjøen for fritidsbåtfolket. Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen vil holde et innledningsforedrag om arbeidet med båtpolitiske saker på Stortinget. Deretter vil representanter for Justisdepartementet, Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Politidirektoratet, Kystvakten, Hovedredningssentralen, Redningsselskapet og Telenor Maritim Radio ha innlegg om deres syn på sikkerheten på sjøen som et felles ansvar.

Selve «Havfruepris»-statuen er utført av billedkunstneren Nils Aas, og av statuttene fremgår det at prisen er forbeholdt kvinner som «i særlig grad» har gjort seg fortjent til den ved sin innsats for og innen båtlivet.

Powered by Labrador CMS