Årets dyreste vannleke

Han er verdensmester på ”Air Chair”. Årets dyreste og kuleste vannleke ble introdusert under en høytflygende tilstelning utenfor Kalvøya i Bærum.

Publisert

Dette er så desidert ingen leke for pingler. Geno Yauchler fra USA er verdensmester i denne sporten, og sier at det krever 17 års iherdig trening for å komme så langt som han.

    ”Luftstolen” har nok fått navnet sitt på grunn av at den både kan kjøres som et vannbrett i kitestørrelse, eller bli en vannvittig hoppemaskin. Vil du høyere opp fra vannet bøyer du deg litt bakover og hydrofoilvingen en halvmeter  ned i vannet løfter deg opp til nye høyder.

    Til stede på visningen var også en norsk utøver av sporten. Han hadde holdt på i fem år, og sa han hittil aldri har lyktes med et hundre prosent hopp. Det tar tid å bli like god som Geno Yauchler med andre ord.

Europris satser denne våren stort på sitt nye sommerprodukt Air Chair. En avansert amerikansk oppfinnelse som har noen få tilhengere her hjemme. Produktet, som billigkjeden begynner å selge i begynnelsen av juni, er ekte vare og ingen Taiwankopi. Dette er i følge importøren et rent amerikanskprodusert produkt, og prisen på 9999 kroner gjør det til en av de dyreste produkter som selges over disk i kjedens butikker.

    Forrige sommer gjorde de suksess med Flyer som også ga folk høye svev. Noen så høye at det skjedde en fatal dødsulykke hvor en Flyer var involvert.

    Også Air Chair må brukes med vett og forstand. Hele produktet, utenom selve brettet, er laget i syrefast stål. Det er mulig å skade seg ved bruk, og butikkjeden anbefaler derfor at man bruker hjelm som dekker ørene, og en skikkelig drakt når man kjører. Riggen og hydrofoilen er som et stort spadeformet anker, og kan bli farlig om dette brukes uvettig.

Air Chair behøver ikke mer enn 10 knop for å gi full uttelling. Maks anbefalt hastighet på båten er 17 knop. Ved større hastighet må man ha flere års trening for å beherske produktets potensiale. 

Powered by Labrador CMS