Rekordstort fra Wally med norsk designer

Wally har sjøsatt sin største seilbåt noen gang, en 148-foter som skal gi et opphold på sjøen utenom det vanlige. Interiørdesigneren er norsk.

Publisert

«Saudade» er navnet på den 148 fot  lange yachten fra Wally, som er bygd for en erfaren tysk seilentusiast. Det som gjør denne båten ekstra spennende er at det er nordmannen Peder Thaulow Eidsgaard som står bak båtens innvedige design og utvendig styling.

Eidsgaard er direktør i Eidsgaard Design i London og har blant annet erfaring som seniordesigner hos Andrew Winch i London, som også designer luksusbåter. Eidsgaard har bidratt med at overbygget til luksusyachten gir assosiasjoner til andre Wally-yachter, samtidig som det lave dekkshuset gjør at båten i Wallyserien likevel fremstår som unik.

Skroget er tegnet av Trip Design Naval Architects, og gir båten en gjennomført lav profil. Det er ikke en typisk Wally-båt man tenker på med en gang man ser denne båten.

Børstet titan

Alt fra cockpit og innover står Eidsgaard for, og vi kan begynne med et permanent soltak som gir en myk forlengelse av overbygget, samtidig som det gir beskyttelse for sol og regn. En stor glassdør som gir salongen naturlig lys utenfra. Dørhåndtakene er i skinn, mens skaphåndtakene er i børstet metall fra privatflyindustrien. Synlig metall ute og inne er for øvrig i børstet titan.

Salongen består av spiseområde på styrbord side og en opphøyd salong på babord side. Store vinduer slipper inn lys.

En leider ned til de to gjestekabinene akterut er starten på en catwalk som fører til den store eiersuiten. Catwalken deler eiersuiten i to, med køya på den ene siden og salongbord på den andre. Fra eiersuiten nås også kontoret som har fått sin plass om bord. Kontoret kan stenges av for en tredje gjestekabin.

Lavt støynivå

Wallys egen forskningsgruppe har sørget for at båten er fri for vibrasjoner og støyen er minimal når den går på motor. Når båten går med motoren i gang er støynivået på bare 48 desibel i salongen og i gjestekabinen.

«Saudade» ble sjøsatt denne måneden i Fano i Italia under en privat seremoni. Den første turen gikk med motor til Ancona for å få gjort båten helt klar for eieren som skal overta båten i midten av juni.

Powered by Labrador CMS