Redningsvest redder liv. Arkivfoto.
Redningsvest redder liv. Arkivfoto.

Reduksjon i drukningstallene

– Aldri har vi kunnet presentere lavere tall for drukningsulykker enn det vi gjør i dag, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.

Publisert

-Ved utløpet av august måned kan vi glede oss over at trenden med reduksjon i drukningstallene fortsetter, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.

-Vi mener selvsagt at det er tragisk at 40 personer er omkommet til nå i år, men det er altså en nedgang fra i fjor på mer enn 25 prosent.

Menn dominerer

Ifølge en pressenemelding fra Norsk Folkehjelp kan nesten halvparten av ulykkene knyttes til bruk av båt eller kajakk. Menn dominerer fortsatt statistikken. 33 gutter/menn og sju jenter/kvinner er druknet. 16 av de omkomne er utenlandske statsborgere.

Drukner uten flytevest

Alle fylker så nær som Telemark og Aust Agder har opplevd en eller flere ulykke til nå i år. Høyest på statistikken ligger Hordaland med seks omkomne.

- De fleste ulykker kan unngås. Jo mer vi lærer av badevett, sjøvett og bruker sunt folkevett, jo større er sjansen for at vi kan glede oss over enda lavere drukningstall, sier Christiansen.

Han anbefaler bruk av flytevest i åpen fritidsbåt.

- De aller fleste av de som drukner er ikke iført redningsvest. Ta derfor vesten på når du går i båten, sier Christiansen, når ulykken rammer er det for sent.

Powered by Labrador CMS