Redningsskøyte anmeldt for råkjøring

Torbjørn Owesen i kampanjen ”Vi viser vei for sikker seilas” har anmeldt redningsskøyta Emmy Dyvi  for uvettig kjøring.

Publisert

To båter er anmeldt til politiet for uvettig kjøring til sjøs, sier Torbjørn Owesen i kampanjen ”Vi viser vei for sikker seilas” til Nytt i Uka. De to som er anmeldt er redningsskøyta Emmy Dyvi og Romsdalsfjord som trafikkerer strekningen Ålesund – Langevåg. Emmy Dyvi gikk med stor fart og holdt på å ødelegge flytebrygger på Kalvøy.

– Redningsskøyta var på oppdrag inne ved Bingsa på kveldstid hvor det var brann i maskinrommet på en lystbåt. Etter at operasjonen var utført kommer redningsskøyta på vei ut Ellingsøyfjorden. Mellom Lille Kalvøy og Lerstad kjører den så hardt at flytebryggene står ende opp i sjøen på øyene. Det tas kontakt med redningsskøyta og anmodes om at de reduserer farten. Svaret vi får er at de kjører helt normalt. Senere får vi informasjon om at redningsskøyta hadde det assisterte fartøyet på slep og at det planet etter redningsskøyta og laget stor sjø, forteller Torbjørn Owesen.

På dugnad setter Torbjørn Owesen og medlemmene i kampanjen ”Vi viser vei for sikker seilas” opp store skilter på strategiske steder rundt Ålesund, ifølge Nytt i Uka.

Har du opplevd uvettig kjøring på sjøen? Fortell om dine erfaringer her: Debatt

Powered by Labrador CMS