Redningsselskapet får hjelp av båtfolk

Redningsskøytene må hjelpe stadig flere fritidsbåter. Nå vil de lære opp båtfolk til å hjelpe hverandre.

Publisert

illustrasjonsfoto

Redningsselskapet og Kongelig Norsk Båtforbund  (KNBF) starter i år et prosjekt med sikte på at skolerte fritidsbåtfolk skal medvirke til økt trygghet for sjøfarende.

-    Målet er å utløse den betydelige ressursen som ligger i velutstyrte fritidsbåter med skolerte eiere, sier generalsekretær Øyvind Stene (store bildet) i Redningsselskapet til KNBFs hjemmeside.

Han sier at redningsskøytene alltid vil ryggraden i redningsarbeidet, men at fritidsbåtflåten kan være en verdifull ressurs ved søk og lettere service- og assistansebehov.

Redningsselskapet vil blant annet utdanne deltakerne ved sin nyetablerte Sjøredningsskole i Stavern.

– Vi ønsker å engasjere seriøse ”superbrukere” som med opplæring kan bli et verdifullt tilskudd til tryggheten langs kysten. I år starter vi et pilotprosjekt med deltakere fra utvalgte båtforeninger fra Oslo i sør til Tromsø i nord, uttaler Jan Syvertsen i KNBF til forbundets nettside.

Redningsselskapet ser en markert stigning i oppdragsmengden, også overfor fritidsbåtflåten. En 33 prosents økning på tre år forteller at det er behov for et finmasket trygghetsnettverk langs kysten, sier generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet.

Powered by Labrador CMS