Pilen viser hvor mannen ble funnet.
Pilen viser hvor mannen ble funnet.

Redningshelikopter til unnsetning

Et redningshelikopter fant idag morges en savnet mann om bord i en fritidsbåt utenfor Lillesand.

Publisert

Mannen hadde lagt ut fra Arendal i en 29 fots Scand Baltic familiecruiser søndag, og ble meldt savnet samme kveld.

– Ut ifra de opplysningene vi hadde, regnet vi med at mannen kunne ha gått tom for diesel og deretter drevet utenfor rekkevidde av mobilen, sier redningsleder Owe Frøland i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Leteaksjon søndag kveld

Etter å ha foretatt beregninger om hvor båten kunne ha drevet, ble det satt i gang leting med et redningshelikopter fra Rygge i halv-firetiden mandag morgen.

– Vi fikk beskjed om at helikopteret rett etter klokken seks fant båten i utkanten av ett av søkeområdene rundt 20 nautiske mil sørøst for Lillesand. Mannen er tilsynelatende i god form, opplyser Frøland.

Synkende seilbåt utenfor Mandal

Også tre personer ble reddet fra en synkende seilbåt i Skagerrak natt til mandag.

Et Mayday-signal fra seilbåten ble fanget opp ved 03.14-tiden, og både redningsskøyte og redningshelikopter ble sendt til den oppgitte posisjonen 22 nautiske mil sør for Mandal.

– De tre personene ble plukket opp fra seilbåten og flydd til Kristiansand. De tre om bord var våte og kalde, men ellers uskadde. Båten var godt utstyrt med både redningsvester og redningsflåte, så det hele fikk en lykkelig utgang, sier redningsleder Owe Frøland i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Powered by Labrador CMS