Reddet etter en måned

Den lille fiskebåten gikk tom for bensin.

Publisert

Foto: Semar

Fire fiskere var i samme båt gikk tomme for bensin. I natt ble de plukket opp av den meksikanske marinen, etter at de skal ha drevet rundt mer enn en måned. De ble reddet nesten 2000 kilometer fra der de gikk bensintomt seint i september. Den meksikanske marinen informerer at fiskerne er i god behold og uskadet, men dehydrerte.

Ifølge Daily Mail var det et overvåkningsfly som oppdaget den lille fiskebåten med fire personer som veivet med armene. En patruljebåt plukket opp de fire som er i alderen 26 til 42 år. Turen deres startet utenfor Esmaraldas i Ecuador.

Men en måned på drivende på sjøen er langt fra noen rekord. I januar i fjor ble en fisker fra Salvador reddet etter 13 måneder i en liten båt med havarert motor. Han ble funnet mer enn 11.000 kilometer fra der han begynte å drive, og han skal ha overlevd med blant annet å drikke skilpaddeblod og urin, og fanget fugler og fisk. Dette var en historie som mange ikke trodde på, men fiskeren stilte opp på en løgndetetektortest på et universitet på Hawaii.

Powered by Labrador CMS