Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Redningsbåt

Røde Kors med ny redningsbåt

Røde Kors har fått sin største redningsbåt. Den 44 fot store båten er utstyrt som en ambulanse og er god for 40 knop. Vi har vært med på demonstrasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Utenfor Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps står den, Oslofjordens nyeste redningsbåt. Ved første øyekast kan den se ut som en av båtene til Redningsselskapet, men man ser rask at det står Røde Kors Tjøme på det hvitmalte styrehuset. Båten er bygd av Gazelle Technology og designet med et skrog og et fremdriftssystem som vil gi båten et vesentlig fartspotensial uansett værforhold. Den er 44 fot, og har en toppfart på over 40 knop.

Velutstyrt

Båten har avansert teknisk utstyr som sonar, varmesøkende FLIR-kamera og lyskastere. Det er også satt av plass til hjelpekorpsets redningsmenn og eventuelle dykkere. For brannslukking er båten utstyrt med kraftig brannpumpe og skumanlegg. Dette muliggjør slukking både av båtbrann og brann nær sjøen. Utstyret kan også benyttes for lensing av båter. Og som Redningsselskapets båter er den nye båten utstyrt med kraftig slepekrok og slepetrosser for å kunne bistå dem som må slepes trygt til havn. Om bord i båten er det også en fjernstyrt undervannsbåt, eller en såkalt ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle). Den kan dykke opptil hundre meter for å gjøre søk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her