Ramsalt stund på Norsk Maritimt Museum
Ramsalt stund på Norsk Maritimt Museum

Ramsalt stund på Norsk Maritimt Museum

Arild Einar Syvertsen er fra Halden og har tidligere jobbet som sjømann. Han er nå statslos i Kystverket, men han har også rukket å skrive en bok om skipshistorier. Søndag 12. Februar kl 14 vil han fortelle fra boken i NMMs lokaler på Bygdøy.

Publisert

Syvertsen er aktuell med praktboka Skipshistorier fra de syv hav (Aschehoug 2011), som byr på dramatiske fortellinger fra slutten av seilskutetiden ca 1850-1930. Han følger skjebnen til kapteiner og sjøfolk om bord i  de siste norske seilskutene som gikk i vanlig utenriksfart.

Han forteller også om skjebnesvangre forlis som stort sett er glemt i dag.

Det blir et levende billedkåseri med blanding av nye og gamle bilder, hvordan historiene er funnet frem og hvilke mennesker forfatteren traff på sin reise. Det er også en lokal vinkling her. Bærums skipsfartshistorie blir vektlagt litt spesielt: "Tvillingskipene", skonnertene Mexico og Laguna, ble bygget etter ordre fra skipsreder Rolf Seeberg fra Høvik i 1904. Skipene var utstyrt med en dyp senkekjøl, og dette gjorde dem til gode bidevindsseilere.

Ved siden av forfatteren selv vil tidligere marineprest, skipper og høyskoleamanuensis Trond Enger lese avsnitt fra boken

Powered by Labrador CMS