Radio som tåler båtlivet

Erik Gustavsen tok på seg utfordringen, da han hørte at det ikke finnes DAB-radio for maritimt bruk.

Publisert

Han er mest kjent for båtratt. Eirk Gustavsen har bygget Gussi-navnet til å bli en av Skandinavias ledende produsenter av skreddersydde instrumentpaneler og innredningsdetaljer for ratt. Gustavsen var i kontakt med Fische Marine som uttrykt et ønske for DAB-radio som tåler maritimt bruk. Han startet utviklingen i april, og i sommer kom de første radioene, klare til installasjon. Nå vil Gustavsen selge radioene i hele Europa.

– Det er noen misforståelser om at DAB er på vei ut, sier Gustavsen. Han slår på radioen han har montert i en kasse, for å demonstrere lyden, som er krystallklar. I tillegg til

DAB, har spilleren også vanlig radio, bluetooth og plugg for USB og inngang for MP3-spillere.

Radioen har IP67-sertifisering. Det betyr at den tåler en normal norsk sommer, altså masse regn, selv om den er montert i en åpen båt.

– Dette er i dag den eneste DAB-radioen for maritimt bruk i Europa, sier en stolt Gustavsen. Han har også laget en mindre versjon, med kun vanlig radio og med bluetooth, som også har fått IP67-sertifiseringen. Radioen med DAB er G4marine 905, mens uten DAB er G4marine 808, og de koster henholdsvis rundt 3000 og 1500 kroner.

Les mer om DAB-radio på Wikipedia

Powered by Labrador CMS