Rå kraft skal gi effektiv fritid

Entreprenøren Richard Gilpin fra Jersey trenger effektiv fritid. Det har han løst med to terrengmotorsykler på fordekket og fire 300-hestere på hekken.

Publisert

Under RIBEX 2008 var entreprenøren Richard Gilpin fra Jersey med sin 13 meters RIB, rigget med fire 300 hestekrefters påhengere. RIBEX er verdens eneste båtmesse kun for RIB. Båtliv var på messa i fjor, og kunne rapportere tilbake flere spesielle RIB-er som ble presentert.

Motorsykler om bord

RIB-en som i år fikk de besøkende til å snu seg var 13-meteren, kalt Aftershock, med firling på hekken, beskyttet innenfor en solid aluminiumsramme. Selv om hestekreftene er i fokus har Aftershock soveplass for fire personer. Mye elektronikk er det også, så mye som 12 kilometer med kabler er gått med for å dekke behovet. På fordekket skal det være plass nok til å ta med to motorsykler. Båten på RIBEX hadde to terrengmotorsykler om bord, og med Suzuki på hekken måtte motorsyklene også være Suzuki, selvfølgelig.

Tour de France

Tanken er at båten skal kunne brukes til øyhopping og for å oppleve Frankrike. Man raser fra havn til havn og setter i land motorsyklene for å oppleve mer enn bare havneområdet. Her skal det være effektivt.

– Jeg har det så travelt i hverdagen at jeg må effektivisere fritiden så mye det er mulig. Med denne RIB-en kommer jeg meg raskt fra sted til sted og får mer tid. Mitt neste stopp er nå Frankrike, sier Richard Gilpin.

Andre båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS