Quicksilver med amerikanske linjer

Quicksilver har lansert båtserien Activ, som med sin enkelhet skal gi et bekymringsløst liv på sjøen. Hvilken modell passer best for deg?

Publisert

Vi har fått et lite førsteinntrykk av den nye serien fra Quicksilver på båtmessa i Genova. Dette er gjennomgående enkle båter. Vi har vært om bord i QS Activ 675 Sun Deck og QS Activ 675 Open. På messa var de stilt ut med Mercury F150 Verado. Prisen på Sun Deck med denne motoren var oppgitt til 30.083 euro og 26.166 euro for Open. Med eurokurs på 8,11 tilsvarer det henholdsvis 244.042 og 212.266 kroner. Dette er billig, tatt i betraktning at det er med 150 hestekrefter på hekken. Men dette er før skatter og avgifter. Hestekreft-avgiften kommer på i overkant av 20.000 kroner, i tillegg til momsen på 25 prosent. Grovt regnet blir prisen da cirka 333.000 og 290.000 kroner.

To kabinstørrelser

Dette er to relativt veldig like båter. Open har en konsoll som er mulig å bevege seg rundt, på bekostning av mindre konsoll og mindre kabin. Dette er ikke en kabin man overnatter i, i hvert fall ikke om du er litt klaustrofobisk av deg. Her er det ingen ventiler som gir mulighet for å slippe inn litt ekstra luft, bortsett fra en liten lufteventil på hver av sidene. I Sun Deck-utgaven er det litt større plass, og her har produsenten spandert to ventiler som slipper inn litt ekstra lys og kan åpnes for bedre lufting. På begge båtene er det gjennomsiktig skyveluke.  I begge båtene er det gjort plass til en porta potti inne i  kabinen, under hoveddekket.

Forskjellige foran konsollen

I akterenden er også begge båtene helt like, der de har en snedig løsning med å stenge av og åpne med seteryggen, noe som bidrar til en tryggere båt også for småbarnsfamilien. Dekksplassen er enkel, med to separate seter bak konsollen og en akterbenk. Her er det på det meste plass til fem personer, men båtene er på et uforklarlig vis godkjent for så mange som åtte.

Den største forskjellen på disse båtene finer vi foran konsollen. Sun Deck-utgaven har en eneste stor solseng, mens Open gir større bevegelsfrihet på begge sider av vindskjermen og er lettere å forsvare om man tar godkjennelsen for åtte mann på alvor.

Skroget til Activ-serien har moderne og fine linjer som er et friskt pust blant de mange mer tradisjonelle skrogene på fjorden. Linjene er veldig amerikanske, spesielt ved baugen, og det er kanskje ikke så rart, ettersom det ikke bare er amerikanske Brunswick som leverer motorene, men også har designet båten.

QS Activ 675 Sun Deck

Lengde: 6,5 meter

Bredde: 6,26 meter

Tørrvekt: 1200 kg

Maks motor: 200 hk

QS Activ 675 Open

Lengde: 6,5 meter

Bredde: 6,26 meter

Tørrekt: 1050 kg

Maks motor: 200 hk

Powered by Labrador CMS