Qatar x 2 i Qatar

Den norske båten «Jotun» tok tredjeplassen etter to båter fra Qatar i årets andre VM-runde i offshore Class 1. Bjørn Rune Gjelsten og «Spirit og Norway» måtte bryte.

Publisert

Dobbelt hjemmeseier varmet nok de mange tusen som fulgte offshore-VMs andre løp i Doha i Qatar torsdag formiddag. «Qatar 95» vant for første gang på lenge, mens de mer profilerte landsmennene i «Quatar 96», med Sjeik Hassan Bin Jabor Al-Thani av Qatar bak spakene i cockpiten, tok andreplassen.

Pilot Christian Zaborowski i den norske båten «Jotun» er godt fornøyd med tredeplassen.

– Jeg må si meg fornøyd, selv om vi ikke fikk den toppfarten vi vanligvis gjør. Hvorfor vi ikke nådde toppfart vet jeg ikke, og er noe vi må sjekke ut umiddelbart. Men vi er tross alt godt fornøyde med tredjeplassen, sier Zaborowski til Båtliv etter målpassering. Med seg i cockpiten har Christian Zaborowski Jørn Tandberg som throttleman.

«Spirit of Norway», med Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis i cockpiten, innfridde ikke forventningene denne gangen. Etter en overlegen seier i gårsdagens fartsetappe, noe som ga beste startposisjon i dagens løp, fikk «Spirit of Norway» etter hvert trøbbel med gearkassen. Til slutt var de nødt til å bryte.

Powered by Labrador CMS