Prøvekjørt: Vector 23 MC. Enkelt og greit er godt nok

Liker du å være ute store deler av året, hater presenning og synes at å overnatte i båten er lite aktuelt, så har du definitivt funnet rett båt. Svenske Vector 23 MC er en velutstyrt båt i aluminium, med potente kjøreegenskaper, fete avviserlister og beslag og rekke i skipsklasse. Båtliv 9/10

Publisert

Vector 23 MC er en lekker og velutstyrt båt med overbygg midtskips; en kahytt med plass til fem personer. Linjene er hentet fra sjøforsvarets og kystvaktens fartøyer. At båten i tillegg er gråmalt styrker dette inntrykket. Overbygget har plass til fem personer: Føreren og en av passasjerene har hver sin stol med gassfjæring midtskips, og tre passasjerer kan sitte på konsoller i akterkant av hytten. Tilsvarende hyttebåter som jeg tidligere har testet har hatt et stuerom foran kahytten, men det har ikke denne. I stedet har Vector 23 MC et lite krypinn under fordekket for dem som trenger å overnatte. Stue bort saker og ting får man gjøre inne i hytten og på akterdekket så langt plassen tillater. 

Lillebroren til stridsbåt 90

Vector 23 MC er bygget i sjø-bestandig aluminium. Båten måler 8,13 m lengde, inkludert badeplattformen (7,05 m uten denne) og 2 meter bredde. Vekten er ca. 2,15 tonn uten motor. Båten er bygget for utenbordsmotorer mellom 175 og 300 hk og har CE-kategori C.  V-bunnvinkelen akter er hele 24 grader og båten er på grunn av sitt smale skrog bare godkjent for fem personer.  23 MC er som de øvrige modellene tegnet av Petter Håkanson, som ellers blant annet har vært med å utvikle den svenske «Stridsbåt 90», samt forskjellige båter til den svenske kystvakten, kystartilleriet og brannvesenet. Vector-båtene er tegnet for tøffe tak og i samme genre som de nevnte yrkes-båtene. De er beregnet både for fritids- og proffmarkedet. Vector «ProBoats» består i dag av en serie modeller bygget på 22, 23 og 28-fots skrog. Alle de tre skrogene kan leveres med innen- eller utenbordsmotorer og fås i forskjellige utførelser.  

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS