Prøvekjørt: Tinn-Silver 530

Nederlandsk minimalist for norske fjorder.Tøffe alu-båter er ofte sportsmodeller med lekker finsk designog ditto stive priser. Men det finnes alternativer. Båtliv harprøvekjørt nye Tinn-Silver 530.

Publisert

Båten er konstruert av nederlenderen Jan Tinnemans, som bygger og selger båter under merkenavnet Tinn-Silver i byen Maasbracht i Limburg, like ved grensen til Tyskland. Men denne utgaven ble vist av samarbeidspartner Jan Waelbers, som i sommer tok turen til Norge, mens navnebror Jan Tinnemans la ut på tokt til Irland. Båten var derfor merket Wael Boats, men siden prøvekjøringen har Tinn-Silver besluttet å selge alle båtene under eget navn.

Uansett viser det faktum at bedriftsledere selv kjører tusenvis av kilometer fra land til land for å presentere båtene, at Tinnemans Scheepsbouw ikke er en vanlig, strømlinjeformet storprodusent, men et spesialisert mekanisk verksted der fritidsbåtproduksjonen nok primært skjer for å utnytte ledig restkapasitet.

Dette behøver ikke å være noen ulempe. Da vi traff Jan Tinnemans på båtmessen i Düsseldorf i vinter avslørte han seg som en brennende entusiast for egne båter, som han bygger etter yrkesbåtstandard og selv prøver ut under tøffe forhold. Den nesten 100 naut.mil lange turen over Den engelske kanal fra Nederland er ingen lystseilas i småbåter, men dette er blant testene Tinnemans lar nye modeller gjennomgå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS