Prøvekjørt: Sting 530 Jeep. For det enkle, men fullkomne båtlivet

Sting 530 Jeep er rimelig skjærgårdsjeep, menlikevel med flere gode løsninger som bør treffeden typiske norske båtbruker med sin enkelhet.

Publisert

I sommer testet vi Sting 530 på Tyrifjorden i varierende vær, og båten skuffet ikke. Dette er ikke en båt på samme nivå som Nordkapp Enduro 550, som vi testet i Båtliv nummer seks, som imponerte med både gode kjøreegenskaper og svært praktiske løsninger. Sting 530 Jeep har enklere løsninger, men det er også forskjell på pris. Nordkappen koster 291 000 kroner med 75 hestekrefter, mens Stingen koster 199 900 kroner med samme motor. Det er den norske båtdesigneren Espen Thorup som har konstruert begge båtene. Sammenkoblingen mellom disse to båtene stopper ikke der. Sting bygges på den samme moderne fabrikken i Polen som Nordkapp. Begge leveres også med motorer fra Evinrude. Vi har prøvekjørt begge modellene med 75 hestekrefter på hekken.

Ujålete

Stings nye skjærgårdsjeep på 5,3 meter får du ned i 177 000 kroner, om du klarer deg med 50 hestekrefter på hekken. For mange vil det være nok til deres bruk, men 75 hestekrefter kommer godt med om du har råd til det. Vi tester båten med en Evinrude 75 DPL, og det er fortsatt en rimelig solskinnsbåt. Noen dager på Tyrifjorden skal vise oss hva vi får for denne prisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS