Prøvekjørt: Nordkapp Enduro 760. Verdt å vente på

Den norske designbåten Nordkapp Enduro 760 byr på rå motor-kraft. Vi har kjørt den med både én og to motorer på hekken. Båtliv 9/10

Publisert Sist oppdatert

Nordkapp Enduro 760 skulle egentlig hatt sin premiere under Sjøen for alle i Lillestrøm i våres, men den rakk ikke messa. Til gjengjeld ble det vist to varianter av Nordkapp Enduro 760 så sent som i september, under Båter i Sjøen i Sandvika. Den ene med to utenbordsmotorer, men uten badeplattform. Den andre med en utenbordsmotor og større badeplattform. Det er også noe forskjell på innredningen, noe vi kommer tilbake til.

Dobbeltinstallasjon

Vi brummer ut midtfjords med to utenbordsmotorer. Det vil si to totaktere fra Evinrude. Hver av dem med 200 hestekrefter. Disse motorene har også  noen juksehestekrefter, med såkalt High Output, noe som skal gi ytterligere ytelse.  Vi har tidligere testet det samme skroget. Nordkapp 760 Noblesse er daycruiser-varianten som har vært på markedet noen år. Den testet vi med en Evinrude 225 hestekrefter. Opplevelsen er en helt annen med to 200-hestere. Man sier gjerne at med hjemmekino-anlegg er lyden halve opplevelsen. Enda råere blir det når vi gir bunn gass. Lyden av de to trofaste totakterne som jobber bak oss minner oss mer eller mindre om Spitfire fra et flystevne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS