Prøvekjørt: Marino APB 27

Nyskapende design med gammelmodig skrog: Nuovo, Finland: Viser radikale Marino APB 27 fremtidens løsninger, eller vil båtfolk flest heller satse på ordinære løsninger når pengene til slutt skal på bordet?

Publisert

Forkortelsen «APB» står for «All Purpose Boat», og med denne jubileumsmodellen har finske Marino klart å kombinere en lukket «vestlandsbåt» med daycruiserens luftighet. 

I godvær felles hele akterveggen ned i akterdekket, på samme måte som ståltaket forsvinner ned i bagasjerommet på moderne kabrioleter. I tillegg kan de store sidedørene åpnes på vidt gap, og doble takluker gir mengder av lys og luft.

Forkabinen har en enkel, men grei køyeløsning uten separat toalettrom. I stedet har Marino prioritert hovedkabinen. Hele konsollen med pantry, kjøleskap og dobbeltsete for fører og co-pilot kan forskyves, og seteryggen er vendbar. Under setene er det fotstøtter, noe som sammen med gode seter, bra ergonomi og fin utsikt gjør at det er lite å utsette på førerposisjonen og de andre sitteplassene i kabinen. Andre originale nyskapninger er den innebyggete fenderlisten av knallhard «skumgummi» og et utfellbart akterdekk som gir gedigen dekksplass for en såpass liten båt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS