Prøvekjørt: Fleming 55. Flemings fantastiske flaggskip

Tony Flemings 55-foter er for folk som vet eksakt hvilken båt de er ute etter. Her er det to ting som teller, kvalitet med stor K og sjødyktighet med stor S. De 15 millionene båten koster, regner jeg med eieren har råd til uansett. For alle oss andre er det lov ådrømme. For dette er virkelig en drømmebåt med stor D.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes båtbyggere, og så finnes det BÅTBYGGERE! Tony Fleming er helt klart blant den siste gruppen. En av den utdøende rasen som fortsatt mener at det er båtkjøpere som velger ut fra kvalitet og sjødyktighet, mer enn ut fra fart, utseende og fjonge farger. Selv krysser han hele tiden verdenshavene med de båtene han bygger, og for to år siden kom en av hans båter til Orust-messen etter å ha passert den engelske kanal i storm og med en bølgehøyde på over 9 meter. Eieren hadde selv forlangt å få ta skuta fra England til Sverige. Han ville teste om den var så bra som konstruktøren ville ha det til. Båten bestod prøven med glans. At eieren var litt mer skjelven i knærne da han endelig fikk gjemt seg bak Gullholmen på Bohuslän-kysten, skjønner vi godt. Vi stod på kaia og tok imot da han kom inn.

Vil du lese mer om hvilke bragder båtene til Fleming har vært med på gjennom årene, er det bare å gå til hjemmesiden til verftet. Der finner du lange og velskrevne kundehistorier fra alle verdenshav. Mange så euforisk hyllende at man tror Fleming lager verdens beste fritidsbåter når vi snakker om klassen over 50 fot.

Skal ikke være billig, men best

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS