Prøvekjørt: Delta 34 SW - Stilig, tøff og rask svenske

Delta 34 SW er en den femte modellen fra Delta Powerboats siden starten i 2003 og er i mine øyne den stiligste av dem alle. Den er ikke bare tøff, rask og velbygget – den er også praktisk.

Publisert

Svenske Delta Powerboats AB startet bygging av båter så sent som i 2003. Grunntanken fra starten var at båtene skulle være lette, gå mykt og raskt, og bruke så lite drivstoff som mulig. Kvalitet og innovative løsninger var to andre viktige mål. Først ut var Delta 25 og 32. Deres potente skrog nedstammer fra Smuggler 245, respektive Flying Flipper. Tre år senere ble en helt egen konstruksjon introdusert. Det var Delta 40, tegnet av Lars Modin, som året etter fulgtes av Delta 29. Sent på høsten 2008 så Delta 34 SW dagens lys og tettet størrelsesgapet mellom 29 og 40. Høsten 2010 kommer flaggskipet Delta 54, deres største utfordring hittil. Et helt nytt linjevakkert fartøy skreddersydd for Volvo Pentas IPS-drev. 

Hvorfor hvile på årene i disse tider når man kan kjøre så det fosser? Delta Powerboats satser høyt, og det skal bli veldig interessant å følge den svenske båtbyggeren fremover. Båtene bygges i en egen topp moderne fabrikk i Estland, der også Arcona-båtene lages. Alle modellene har samme formspråk med blant annet negativ vinkling av frontruten. På litt avstand kan det være vanskelig å si hvilken av modellene man ser. 

Godt med avlastningsplass finnes det også, slik at man kan tilberede en skikkelig middag for noen gjester med etterfølgende oppvask. Orden og ryddighet er virkelig Delta-båtenes melodi. Alt er tenkt ut i minste detalj. Pluss for det også. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS