Buster LX Pro

Like fort: Buster mot Yamarin. Finlands nummer en og to på salgsstatistikken kan bli to populære skjærgårdsbåter. De går eksakt like fort med lik motor-størrelse, men ellers er de veldig ulike hverandre.
Bøllen og blondinen: Ikke noe galt ment, men Busters PRO modell er litt mer metall, enn pyntedokka fra Yamarin.
Buster LX Pro
Yamarin Cross 53

Prøvekjørt: Buster VS. Yamarin

Finnene kan aluminium. Nå utvider både Buster og Yamarin utvalget avalubåter beregnet på den fiskeglade familien. Litt flåsete kaller vi dem«bøllen og blondinen».

Publisert Sist oppdatert

De er like lange, de bruker samme motoroppsett. De går eksakt like fort, og de representerer begge noe av det beste innenfor finsk og skandinavisk båttradisjon. Den litt mer forfinede Yamarin med aluminiumsskrog og innerliner i matchende grå glassfiber, mot den litt mer bøllete og røffe Buster LX. Finske Buster LX Pro og Yamarin Cross kan komme til å ta markedet med storm. Med forholdsvis små motorer på bare 70 hk gjør de begge 33 knop. Vel å merke med én person om bord. Bensinforbruket ved maksfart, og 6300 omdreininger, lå da på 44 liter i timen.

Vi tok dem ut for en gjennomgang i den svenske skjærgården. Konklusjonen etter et par timer om bord er at dette må være noen av de beste allroundbåtene i denne størrelsen for både familie og fiskefrelste kysten rundt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER