Westline 360 Sport

Tar opp kampen mot gigantene

Tidligere er det kun solgt en håndfull Westline-båter i Norge. Det kan fort forandre seg når den svenske familiebedriften kommer tilbake på det norske markedet med en forlenget sportsutgave av velprøvde 340 som ny toppmodell.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for at Westline igjen blir et aktuelt merke, er at Nye Norsk Båtsenter i høst overtok som skandinavisk forhandler av Trollhättan-båtene. Og kun noen få timer etter at avtalen ble underskrevet, var et eksemplar av Westlines nye, åpne 360-utgave på vei til høstmessen i Bergen. Der vakte nykomlingen interesse, ikke minst ettersom den svenske småskalaprodusenten utfordrer de kontinentale kjempene på pris. Selv om Westline 360 Sport har et godt utstyrsnivå og generelt virker påkostet, er ikke prisen så radikalt mye høyere enn for Bavaria Sport 360, en båt det er naturlig å sammenligne nykomlingen med. Westline 360 leveres også som hardtop uten fast bakvegg.

Kjøremaskinen

Båtliv har prøvekjørt messebåten, og førsteinntrykket er positivt. 360 Sport har en original, men velfungerende innredningsløsning og meget kompetente sjøegenskaper. Tross dyp 24-graders V-bunn er planingsterskelen umerkelig, og de 400 hestekreftene i motorrommet sluker ikke så fryktelig mye over literen per nautisk mil i fin marsjfart på rundt 25 knop. Når undervannsskroget i tillegg kvitterer med myk og stabil gange i nokså ruskete høstsjø på åpen fjord, er det bare å gratulere Westline med innsatsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS