XO 250 Open

Liten tøffing fra Finland

Tøffingen XO 250 Open med 300 hestekrefter tar oss ikke over den magiske 50-knopsgrensen. Til gjengjeld er det en trygg båt å kjøre.

Publisert Sist oppdatert

Himmelen er skyfri, og gradestokken viser 24 grader da vi ankommer Gromstad Bil og Båt i Kragerø. Der står en av de tidligste byggenummerne av XO 250 Open. Båten er nominert til European Powerboat of the Year 2016. Prisen for denne båten, med 300 hestekrefter og en såkalt highline-pakke, er litt over 800 000 kroner. Ser du den på sjøen, vil det kanskje slå deg at du har sett den før. Det har du vel egentlig om vi ser på skroget, som er fra XO 240 Open, som også er en bowrider. Samme skrog er for øvrig brukt til XO 240 RS, som har styrehus. Selv om XO 240 Open og 250 Open er tilsynelatende like, har det skjedd et kvalitetsløft. Og finishen er upåklagelig. Det aller meste er nytt over skroget. Og alt gir et mer solid inntrykk. Den nye båten har blant annet fått gassdempede seter. Stolene har god ergonomi. Produsenten har selv utviklet demperne, og de er blitt standard på XO 250. Når man setter seg ned og kjenner fjæringen, skal det godt gjøres ikke å glede seg til å kjøre båt. Sol og sommer demper ikke akkurat lysten! Fjæringen er justerbar, og stilles inn etter din vekt. Det eneste vi savner på testbåten, er en type gummibelg rundt fjæringen. Sitter man med beina mot setet og er uheldig, kan de faktisk komme i klemme om noe kommer imellom.

Båten leveres i to fargealternativer: white line og grey line. Da kan man velge mellom hvit eller mørk grå innerliner med tilhørende farger. Skrogsiden leveres foliert, men om man ønsker det, er det også mulig å få den ufoliert, noe de aller færreste har valgt når de har kjøpt XO i Norge.

Skroget til XO 250 RS er, som de andre båtene fra produsenten, bygget i aluminium. Vinkelen på skroget er imponerende 24 grader, som gjør dette til en skarp båt som skal møte bølgene mykt, men som også krever noe større motorkraft. Innerlineren er i glassfiber. Totalt gir dette en god kjøreopplevelse uten lyd av vann mot aluminiumsflaten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS