ASKELADDEN P77 WEEKEND

Gedigen, helårs fiskebåt

Nye P77 Weekend er strengt talt «kun» en påhengsmotorutgave av den nå utgåtte dieseldrevne akselbåten med samme navn. Skroget er dessuten hentet fra en helt annen båt, dette er en forlenget utgave av P66 Weekend.

Publisert Sist oppdatert

Askeladden viderefører altså den mangeårige rutinen med å sette sammen eksisterende biter til nye pakker. Denne kostnadseffektive strategien har vist seg vellykket. Så også med P77 Weekend. En god meter ekstra lengde, langt større akterdekk samt betydelig større motorkraft er de største forskjellene på de to nære P-slektningene. Likevel er dette nok til å gi P77 et snev av storbåtfølelse der P66 føles som en kompakt, smidig kystjeger.

Uansett er det akterdekket på 5,5 kvadratmeter som skal «selge» nyheten. Askeladden sikter seg direkte inn mot fiskeentusiaster som både har det litt travelt med å komme på havet og som gjerne vil ha en lun hytte å søke ly i underveis. Selv om dieselutgaven av P77 kunne skilte med 145 hk Yanmar-hester og en fin marsfart på 22-23 knop, er det nå mulig å hente ut langt over 30 knop fra 25-foteren. Supplerende detaljer som eget stuverom for fiskestenger, lett tilgjengelig saltvannsspyling, muligheter for klaffebenker og ikke minst plass for fiskebrønn viser at dette er en bruksbåt for dem som søker storfangst.

Svært stillegående

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS