Arkivfoto
Arkivfoto

Promille, tyverier og havarier

Flere er promilletatt, noen kommer neppe til å tjuvlåne båt igjen og enkelte båter trenger lensing. Her er noen av helgens hendelser.

Publisert

To ungdommer tjuvlånte en båt natt til lørdag. Eieren fant guttene og det ble oppvask, skriver Haugesunds Avis. Den forargede båteieren tok klærne fra guttene, men lot dem beholde mobilen slik at de kunne ringe og be om hjelp, der de sto på en ensom holme. Betuttet ringte de politiet og fortalte at de hadde gjort noe dumt.

– Vi fikk hentet guttene og vi har opplysninger om hvem båteieren er, sier operasjonsleder Harald Aase ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis.

To unge menn havnet i sjøen da båten deres kantret ved Litlebergen i Nordhordaland. Bergensavisen skriver at en person klamret seg til et skjær mens en person ble liggende i sjøen. En redningsaksjon ble satt i gang og brannvesenet sendte to redningsdykkere, men redningsaksjonen ble avblåst etter at en forbipasserende båt plukket opp de mennene.

Natt til lørdag fikk politiet melding om at en båt hadde gått på grunn i stor fart og at flere personer hadde gått i vannet ved Vendelsund i Asker. Budstikka.no skriver at et vitne forsøkte å svømme ut til skæret fpr å hjelpe. Føreren kom seg av grunn for egen maskin før vitnet nådde fram og fortsatte mot Sandvika. Da politiet stoppet føreren viste det seg at han var alene i båten og var dørgende full. På politihuset blåste han 1,88 i promille.

På Hardangervidda har det også vært dramatikk. En båt med to brødre om bord holdt på å synke etter kantring. i Osjøen, som ligger 15 kilometer i luftlinje sør for Geilo. Et Sea King Redningshelikopter og et ambulansehelikopter ble satt inn i redningsaksjonen, men mennene ble reddet av en annen båtfører før helikopterne nådde fram, skriver Aftenposten.

Agderposten skriver at tre båtførere kan vente seg kraftige bøter etter at de ble tatt med høye promilleverdier natt til søndag. De hadde fra 1,06 til 1,46 i primille, etter at de ble hentet inn av politibåten i Arendals indre havn.

Mandag morgen ble to menn hentet opp fra sjøen. I tilelgg ble to beget fra et skjær, etter at en 36 fots båt forliste utenfor Askøy, skriver Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS