Profil: Brede Johbraaten. Utvika Camping – sommeren etter

Brede Johbraaten og gjestene på Utvika Camping havnet midti dramaet da skytingen begynte på Utøya for ett år siden.Innsatsen til båtfolket fra campingplassen reddet mange liv.

Publisert Sist oppdatert

Vi glemmer aldri de sterke, forvirrende bildene fra den lille campingplassen i Utvika. Gråtende ungdommer som kom svømmende i det iskalde vannet inn mot det som kunne være forskjellen på liv eller død. Skadede som kom i små og store båter til den lille moloen. Bildene av en stor, svart amerikansk bil som tilhørte terrorpolitiet, og som virret rundt før den igjen forsvant. Vanlige hverdagshelter, campingturister som våget så mye fordi de tidlig skjønte hvilket helvete som omringet dem.

Ett år etter tragedien på Utøya besøkte Båtliv Utvika Camping i Tyrifjorden. Vi leide oss hytte for å hente frem igjen noen av minnene fra denne redselsfulle dagen i fjor sommer. Dagen som forandret Norge for alltid.

Der møtte vi Brede Johbraaten, som har drevet Utvika Camping siden 1990. En person som ble stående midt i dramaet i et forsøk på å koordinere en redningsaksjon hvor det offentlige Norge var totalt fraværende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS