Priskrigeren som slår det meste

En av markedets billigste båter, med henblikk på størrelse og utstyr, kommer snart til en fjord nær deg. Jeanneau Merry Fisher 855 er en fullverdig familiebåt på 28 fot, som får en startpris på under 700 000 kroner. Heng med på en skikkelig gråværstest.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau Merry Fisher 855 er garantert en båt som vil få konkurrentene til å skjelve i buksene. Nå blir det ikke billigere, eller – for å si det litt annerledes – går det an å lage kvalitetsbåter billigere enn dette? Med en startpris på 690 000, vel å merke ribbet for utstyr og nærmest naken, men med standardmotor på 200 hk kommer man seg fint på sjøen. Varmt vann, elektronikk, vinsjer og baugpropell er da ikke inkludert. Ønsker du alt utstyret montert, og en større motor, blir prisen cirka 790 000. Ifølge importøren skal båten likevel gjøre cirka 30 knop med en 200 hk motor. Det vil si behagelig marsjfart på rundt 20 knop. 

Ved første øyekast under inspeksjonen på land ser skroget ganske lettdrevet ut, og brede bære-/glideflater (chine) starter ganske langt fremme. Vi tror likevel ikke den er ubehagelig i sjøen, slik noen fransk-polske skrog kan være. Gode steglister og grei V-bunn helt akter vil nok her kunne gjøre prestasjonene bedre. På tide å få båten på vannet!

Alt fungerte

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS