Priser til Røkkes båtarkitekt

Arkitektfirmaet som har tegnet motorbåten og seilyachten til Kjell Inge Røkke høster inn priser for flere av sine båter.

Publisert

Ed Dubais har tegnet både seilbåten og motorbåten til Kjell Inge Røkke. Motorbåten, en Windy Dubois SR52 Black Bird, ble sjøsatt i fjor sommer, før Røkke tok over denne uvanlige Windybåten.

Se video og lest om prøvekjøringen av Røkkebåten

Røkke har også kjøpt en seilyacht til 150 millioner kroner. Også her har El Dobois designet yachten som er på 217 fot, eller 66 meter lang. Ed Dubois er kjent for konservative båter med forsiktige linjer. Mange av båtene har også to dekk som gjør at de ikke ser særlig spreke ut. Men han har også  for mer moderne linjer, og prioritert seilegenskapene svært høy, som med Røkkes nye seil-yachtt. Det er tydelig at både at både oppdragsgiver og konstruktør har latt seg inspirere av Wally stil.

Les mer om seilyachten

Se film fra sjøsettingen av seilyachten

Nå har Dubois nylig høstet inn det som var av priser under World Super Yacht Awards. Årest seilyacht ble Zefira, som også ble kåret til beste seilyacht større enn 45 fot. I klassen beste seilbåt mellom 30 og 40,99 meter vant Imagine. I tillegg har seilbåten Kokomo fått spesialpris for båter over 45 fot for teknisk innovasjon. I tillegg fikk to andre båter som er tegnet av Dubois utmerkelse av juryen.

TOK PRIS: Imagine er tegnet av Ed Dubois.

Powered by Labrador CMS