Princess(enes) inntogsmarsj

Den store polferden til Strømstads har begynt. Søndag var det 50 båter på plass, mandag og tirsdag over 60. Gjestehavnsjef Bengt Rosengren forventer at den gamle rekorden på 90 båter skal falle.

Publisert

-Dette er en fast tradisjon. Har gjort dette mange ganger før. Først Strømstad, så badeland på Tanum Strand litt lenger ned på Bohuslänkysten, sier Princess gemalene Espen Martinsen og Richard Larsen.

De er ikke alene om å ta påskeferien på egen kjøl. Rosengren har aldri opplevd så stort trykk så tidlig i påsken noen gang før. Han tror den gamle døgnrekorden på 90 båter blir grundig slått i år. Kombinasjonen langvarig godt vær og stadig flere båteiere i Norge sørger nok for det, mener han. Han merker at båtene blir større, og gjetter på at gjennomsnitts-størrelsen er på rundt 35 fot.

-Det er mange norske båteierer som har turen til Strømstad som tradisjon. Av alle de båtene er jeg har hatt i havnen min så langt har alle hatt norsk flagg på hekken. Det er for tidlig for svenskene, sier Rosengren.

Når Båtliv besøktehavna var den sterkt preget av besøket til Princessklubben. Senere er det forventet storinnrykk av norske treskuter. Det er ikke akkurat småbåter som Familien Martinsen  og Nerli Larsen farter rundt i. Martinsen har en 36 fot Princess Rivierea og Nerli Larsen noen størrelser større med sin Princess 420 flybridge.

-Vi liker oss godt her i Strømstad, men på torsdag kommer rølpen og da legger vi oss til i Tanum Strand. Guttungen min har telt dager siden jul til denne turen. Badelandet i Tanum er liksom høydepunktet på turen for ungene, sier Espen Martinsen.

Han sier det ikke er like viktig med fasiliteter på land lenger, for han har alt han trenger om bord. Når vi stakk hue inn under canvasen på akterdekket satt baran fra begge båten og ga høylydt utrykk for at filmen som rullet over flatskjermen var skikkelig morsom. Det var kun en sterk lovnad om bilde Båtliv som kunne løse dem fra skjermgledene. 

Fedrene var ikke like fornøyd med at den trådløse Internett oppkoblingen ikke virker.

-Vi hadde liksom lagt inn et par dager til jobbing underveis. Nå må vi finne andre løsninger, og håper på at noe kan ordne seg lenger nedover kysten, sier Larsen.

-Jeg beklager situasjonen, men vår leverandør av tjenesten har sviktet oss, og per dags dato vet vi ikke når det trådløse anlegget er oppe å går igjen, sier Rosengren.

Han beklager også at strømmen på bryggene ikke lenger klarer å matche alle de store strømkrevende båtene som inntar bryggeanlegget hans. Nye brygger er planlagt, og da vil man selvfølgelig ta høyde for de nye behovene, sier Rosengren.     

Powered by Labrador CMS