Princess sier opp 450
Princess sier opp 450

Princess sier opp 450

En av Norges mest populære storbåtmerker – Princess, må si opp 450 ansatte i England i nærmeste fremtid.

Publisert

Princess må kutte staben med en femtedel - fra 2125 til 1700. Princess-sjefen Chris Gates mener kuttene ikke er mer dramatisk enn at man da vil være nede på samme arbeidsstokk som man hadde i 2007. –Vi må stikke fingeren i jorden og tilpasse oss markedet som råder for tiden, sier Gates til International Boat Industry.

Åpningen av det nye verftet i Plymouth har kostet, og det er fortsatte investereinger der som nå er med å dra opp kostnadene for det Norges-kjente verftet. Det er også her brorparten av kuttene skal komme. Princess er nå inne i en tre måneder ”unntakstilstand”, hvor alle mulige innsparinger skal diskuteres.

Lunde-gruppen, som nylig kjøpte deler av konkursboet etter Askeladden og Dockside Marine i Tønsberg, sitter på importen av Princess i Norge. De eier også forhandleren Norsk Båtsenter som har avdelinger flere steder i landet. Princess har nesten blitt folkebåt i enkelte båtmiljøer her til lands, og det finnes fire store Princess klubber som ivaretar eiernes interesser og båtliv. 

 

Powered by Labrador CMS