Premiereklar og bruksvennlig vestlending

Askeladdens nye P66 weekend skal appellere til det voksne båtmennesket som ønsker en helårsbåt som er lett å bruke. Nå har den vært en tur på sjøen før den premierevises på messen i Bergen.

Publisert

-Det er en kjensgjerning at vi får mer fritid og at den voksne generasjonen har god fysikk og god råd. Dette har forandret bilmarkedet totalt – og den største suksess i bil er de såkalte crossovers og mini SUV´s. Høyreiste biler som er lett å komme inn og som tar seg sikkert og greit frem uansett føre. Askeladden P66 Weekend er båt utviklet etter de samme tanker. Du spaserer om bord, låser deg inn i hytten og vrir om nøkkelen og du er på sjøen - varmt og lunt uansett om det er regn, vind eller minusgrader, sier Leif Bergaas i Askeladden i en pressemelding fra verftet.

Askeladden P66 Weekend har vært på sine første prøvetur i skjærgården. En velkomponert båt, som med riktig pris bør kunne ta store jafs av markedet for denne type båt. Vi har tidligere skrevet om Galias nye kompaktcruiser. Prisemessig blir disse to i helt samme segment og vil også hente brukere fra samme kundegruppe tror vi. Plassen i forhold til lengden er meget bra og gjør den perfekt for helgetur med familien. Liggeplass til 4 i kabinen. Sosial gruppe med benker og bord – både inne og ute. Pantry med kjøleskap, kokemulighet og vask. Med det store glasstaket og åpningsluke i tillegg blir kabinen ekstra lys og innbydende.

Eget toalettrom er stadig mer vanlig i mindre båter. Av ekstrautstyr får du varmeapparat som ikke bare varmer kabinen, men også akterdekket under den praktiske kalesjen - i tillegg til at den fjerner dugg fra vinduene med defrosterfunksjon. Full ståhøyde både inne og ute gjør båten ekstra rommelig og praktisk som en langt større båt. I tillegg til at den er en fin familiebåt, fungerer den også perfekt for de som driver med stang, garn eller teiner. Plassen på akterdekket er helt flat uten forstyrrende motorkasser. Dekksspyling, utvendig styreposisjon, kartplotter og ekkolodd er også ekstrautstyr som mange vil sette stor pris på. Det samme gjelder utvendige akterbenker med spesialtilpassete sitteputer. Kraftig dekkslys gir også de beste arbeidsforhold når mørket faller på. Rikelig med stueplass.

Båten er i følge verftet lettdrevet og har et bra fartspotensiale: 34 knop med 150 HK outboard. Standard båt med 115 HK Suzuki koster fra. kr. 455.000,-

-Askeladden P66 Weekend er sannsynligvis vårt mest gjennomtenkte båtkonsept og utviket helt i tråd med de behov som kjennetegner en voksen og allsidig båtinteressert person, sier Bergaas.

 

Tekniske data Askeladden P66 Weekend

Designkategori: C

Lengde:  6,60 m

Bredde 2,50 m

Vekt uten last og uten motor:  ca. 1500 kg

Personer: Maks. 7

Motor: Maks. 111 kW/150 HK

Drivstofftank: 140 liter

Vanntank: 40 liter

Septiktank: 40 liter

Motorstamme: Lang

 

Fart med Suzuki DF-150 HK ca. 34 knop

Fart med Suzuki DF-115 HK ca. 28 knop

Powered by Labrador CMS