Praktisk: Renovere gammel båt?

Under dørken

Båtmagasinets mannskap har god erfaring med at begrepet bruktbåt kan ha flere meninger. Vi har testet de vakreste og teknisk flotteste eksemplarene, for så å ha kommet over i andre båter av samme type og årsmodell med totalt fraværende vedlikehold.

Publisert   Sist oppdatert

«Uta blank – inni krank» 

Slikt er kanskje ikke så lett å oppdage ved første øyekast og kan by på kjedelige overraskelser for deg som skal i gang med en samvittighetsfull oppussing. Men la oss anta at du som ny båteier har tilbragt noen timer med «baken i været» for å danne deg et godt bilde av situasjonen. Sannsynligvis har du oppdaget skitt og møkk og gammel stivnet olje fra slurv ved skifte av olje og filtre. Begynn med rengjøring: kraftvask og vann, gjerne forsiktig spyling med høytrykk og varmtvann, gir oversikt og bedre arbeidsmiljø når du skal i gang med renoveringen. Rene komponenter, ren bunn og motor gjør feilsøking enklere og det blir lettere å oppdage komponenter som eventuelt bør byttes ut. 

Ny stoppekran viktige enn stæsj

Samtidig har du nå en glimrende anledning til å gå over alle komponentene, sjekke at bunnvann har fritt leide gjennom lenseåpninger og slanger. Du skal kontrollere alle slager og slangeklemmer, forvisse deg om at skroggjennomføringene og stengeventilene er forskriftsmessige og i god stand. Må noe skiftes, ikke nøl med å gjøre det. Her kan vi smette inn med et godt råd i forhold til budsjettet ditt; ikke gjør for mange innkjøp av utstyr og stæsj før du har sett behovet her under dørken. Båtutstyr er dyrt. Det du trenger av fornying her nede er viktigere enn pynt i lugaren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her