Populær havn

Mats Holm er havnesjef for den mest populære havna i Bohuslän. Bare frem til Stankt Hans hadde han en besøksøkning på 300 prosent i Korshamns fiskeforenings anlegg på Ekenäs på Syd-Koster.

Publisert

Mats Holm er fra den gode gamle skolen havneverter. I tillegg til å være sjef for eneste havn i regionen med formidabel besøksøkning er han også lokalpolitiker og hummerfisker. At han er Koster-boer med generasjoner av sjøfolk bakover, hjelper på autoriteten det også.

-Nøkkelen til vår suksess, om vi får være så ubeskjeden, er vel at vi fortsatt bare tar 200 kroner for en plass inklusive strøm. Det er 100 kroner billigere enn andre havner i områdene rundt oss, og det hjelper helt klart at våre havneverter tar kort, sier Holm.

Frem til Sankt Hans kunne han notere seg for en besøksøkning tilsvarende 300 prosent. Alle andre havner vi har vært i kontakt med denne sommeren melder om nedgang i besøket. Dette gjelder både på Bohuslän-kysten, og på flere av de største norske havnene i Ytre-Oslofjord.

Frem til 1. august har han hatt 3800 gjestedøgn i båthavnen, og da har han hele august og høsten igjen. I fjor hadde han tottalt 4210 gjestedøgn på hele året, så han regner med å slå denne rekorden med i hvert fall 15 prosent.

-Tilsvarende tall fra andre havner er jo at de melder om 15 prosent nedgang, så for oss er dette et meget bra resultat, sier Holm.

-Vi satser på de to gamle hedersbegrepene ”ordning och reda”.  Det skal vises at vi tar våre gjester på alvor. Vi vasker toalettene med klor, havna skal ryddes hver morgen før båtfolket står opp, gjennom dagen besøker vi både toaletter, dusj og selvaskeanleggene minst fem ganger. Vi forlanger en viss ro og orden og folk får ikke legge seg hvor som helst. Vi hysjer ikke på folk med gitar, men noe diskotek fra båtene aksepterer vi ikke.

Årsrekorden er 129 båter på en natt i år.

-Vi er jo egentlig en aktiv fiskebåtshavn som tilbyr gjesteplasser ut fra det som er tilgjengelig. At båtene har blitt så mye større gjør jo sitt til at vi får inn færre enn før, men likevel merker vi altså en klar oppgang i år, sier Holm.

Powered by Labrador CMS