Populær gubbebåt

Bruksbåten Viksund 700 HT har kjøpere i alderen femti pluss, og ventelista på bestillinger vokser! Se bildespesial av båten.

Publisert

Del på Facebook

Sjøen for alle, Lillestrøm:

– Et altarnetiv til kalesjen, sier en av de besøkende på messa som akkurat har tittet på Viksund 700.

Båten ser ikke direkte lekker ut, den grener kanskje mot å være litt retro av utseende. Men dette er ikke en båt for jålebukker. Den Sri Lanka-produserte båten er for de litt mer praktiske brukerne.

– Det er en bruksbåt, i tillegg til at den skal være enkel, sier salgsrepresentant Rune Heide for Viksund Boat. Han forteller at båten er god å kjøre. Skroget er opprinnelig utviklet av selveste Bror With. Selv med forholdsvis lav motorkraft skal den ha et bra fartspotensiale.

Viksund 700 er den nest største båten i deres småbåtserie. Båten kommer i to utgaver. Den ene er Viksund 700 Hardtop, som er lukket, med bakvegg. Det er denne modellen som er stilt ut på Sjøen for alle i Lillestrøm. Den andre modellen er Viksund 700 Combi som er uten bakvegg og med kalesjeløsning.

Båten er allerede blitt populær. Det er ventetid frem til juli, om man bestiller på messa. Og båten som står utstilt er allerede solgt.

– Hvem kjøper denne båten?

– Det er flest kunder på Vestlandet, men det er også noen på Østlandet. Hovedsakelig er kundene i alderen femti pluss, sier Heide.

– Men hva er dette, spør vi, og peker på to lys akter.

– Det er bakkelys, en ide vi fikk da vi utviklet båten i Sri Lanka, der det plutselig blir mørkt på kvelden, forklarer Heide. Foran er det også et lys som kan brukes når man skal legge til.

Også på skrogsiden har  sju-meteren fått en noe uvanlig løsning. To fendere på hver side har fått sin fordypning, og er integrert inn i skroget. Mye billigere enn en RIB!

Viksund 700 HT

Lengde: 7 meter

Bredde: 2,3 meter

Dyptgående: 0,30 meter

Vekt: 1100 kg

Motoralternativer: 40-115 hk

Pris: 299.000 kroner (Med Mercury Optimax 90 hk)

Flere priser finner du her

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS