Politiet tok helt av og mistet styringen

Under årets utgave av High Speed Boat Forum I Gøteborg, holdt det på å gå riktig galt for to svenske politimenn i ny båt.

Publisert

Det var vel bare flaks og en god båt som reddet to svenske politimenn og to norske baksetepiloter når de tok av litt skjevt på en bølge under denne ukas testkjøringer i Gøteborgskjærgården. Båten er en 30 fots Raven RIB håndbygget i Danmark og god for nesten 80 knop.

Båten ble overlevert Gøteborgpolitiet i fjor høst, og det var en porsjon uflaks kombinert med litt rust som førte til at de mistet kontrollen over båten i noen korte øyeblikk. De to nordmennene som var om bord holdt på å havne i sjøen, men hadde flaks da båten rettet seg opp før den gikk helt rundt. Det hele var over i løpet av sekunder, for her er det snakk om 600 hk som plutselig tok tak lenge før båten hadde landet etter et spektakulært svev. I følge de to nordmennene som var om bord, måtte politimannen som førte båten kaste inn håndkleet og bytte med sin makker etter hendelsen.

Vi prøvekjørte selv en tilsvarende båt, og vet at den krever sin båtfører helt og fullt hvert sekund. Her snakker vi om en båttype som krever meget erfarne førere, og som er utrolig nervøs når hastighetene overstiger 55 knop. Vi vil likevel presisere at de som til daglig jobber med slike ekstrembåter ikke har noe problem med å tøyle kreftene om bord.

Powered by Labrador CMS