Polakker lurt til å lage Windy-kopier

Polakkene Marek Stachowiak og Martin Kaczmarek føler seg lurt av nordmannen Rune Andersen og Ocean One som har bedt dem bygge kopier av Windy båter i Polen, skriver Agderposten.

Publisert

De to polakkene Kaczmarek og Stachowiak forteller til avisen at Andersen kom til den polske byen Zdzieszowice i 2005 for å starte produksjonen for OceanOne. Sammen med en tredje person, Kristof Matlak ble de to engasjert for å bygge opp en ny fabrikk. Nå hevder de tre at de ble lurt til å bygge falske Windy-kopier uten tillatelse fra Windy. Den skulle være en formalitet ifølge Rune Andersen som nå er stevnet av Windy Boats for å ha kopiert deres Scirocco 32/33. Windys administrerende direktør Knut Heiberg Andersen hevder det er lett å se at OceanOne er en Windy kopi og selskapet har engasjert den profilerte Osloadvokaten Jon Tenden til å føre saken for seg.

Rune Andersen selv hevder at han ville lage en helt ny båt og at det polakkene som har ødelagt for OceanOne.

- Jeg ville lage en helt ny båt, sier han.

Matlak og Kaczmarek ante ugler i kosen da de ikke fikk kontrakt for det arbeidet de gjorde for Andersen. De begynte da å ta bilder av hvordan arbeidet på fabrikken foregikk for å ha bevis ved en eventuell konflikt.

Andersen på sin side hevder at alle papirene hans er blitt stjålet. - Jeg ble robbet da jeg bodde på et hotell i byen der. Da ble alle dokumentene mine stjålet; pass, kontrakten med Kristof og båttegningene, sier han til Agderposten.

Powered by Labrador CMS