Planlegger båtkjøp

Mer enn én av tre Båtguiden-lesere planlegger å kjøpe båt neste år, og de vil bruke mye penger på båter og utstyr.

Publisert

–    Dette er nesten for godt til å være sant, men vi vet jo at Båtguiden leses av folk som er på jakt etter båt. Båtguiden er en kostnadseffektiv måte å vise frem båtene sine på for et stort båtinteressert publikum, sier salgssjef og prosjektleder Tor-Kristian Øines i Båtguiden.

Båtguiden 2011 kommer ut i slutten av januar neste år, og er i salg gjennom hele året i landets kiosker, bokhandlere, større marinaer og båtutstyrsbutikker samt på de større båtmessene.

Vil kjøpe båt

Båtguiden-leserne er blant landets ivrigste båtkjøpere viser en undersøkelse Synovate har gjennomført for Båtguiden nylig. Undersøkelser viser at ingen andre båtblader eller båtpublikasjoner har så stor andel lesere med kjøpsplaner, som Båtguiden-leserne. Her er mer fakta om Båtguiden-leserne:

*36 prosent av Båtguiden-leserne kjøpe ny båt i løpet av de kommende 12 måneder.

*Båtguiden-leserne har 933.000 kroner i gjennomsnittlig familieinntekt.

*Båtguiden-leserne planlegger å bruke i gjennomsnitt kr. 524.935 neste gang de skal kjøpe båt.

* 20 prosent sier de har foretatt innkjøp direkte inspirert av noe de har sett/lest i Båtguiden

*De fleste Båtguiden-leserne har motorbåt, gjerne kabincruisere eller daycruisere.

Messe i lommeformat


– Båtguiden er på mange måter en båtmesse i lommeformat. Her finner du nær 1000 ulike båter fra små joller til store yachter, og dessuten motorer og båtutstyr. Alle som er med i Båtguiden 2011 blir også stilt ut på nettsiden batguiden.no, der folk kan søke og sammenligne på pris, lengde eller andre kriterier, sier Øines, som ikke er mer beskjeden enn at han kaller Båtguiden for båtfolkets bibel.Båtguiden utkom første gang våren 1974, og nærmere 20.000 forskjellige produkter er blitt presentert her opp gjennom årene. Båtguiden har i en årrekke vært Nordens største presentasjon av fritidsbåter, motorer og tilhørende utstyr. med å bruke like mye penger neste år som i år.

Les mer om Båtguiden 2011 her

Powered by Labrador CMS