Planlegger 3000 nye båtplasser

Investoren Johannes Lunde planlegger et båtsenter med plass til 3000 nye båtplasser i Rennesøy kommune.

Publisert

Det gigantiske båtplassprosjektet innebærer bygging av en molo på opptil en kilometers lengde. Investor Lunde har sammen med Kjell Haugland etablert eiendomselskapet Lunde & Haugland. Selskapet har kjøpt halvparten av eiendommen Åmøy Maritime Senter, mens resten eies av lokale investorer, skriver Stavanger Aftenblad.

Lunde & Haugland kjøpte i fjor 66 prosent av Norsk Båtsenter, som allerede har avdelinger i Oslo, Stavanger og København. Det foreligger nå planer om etableringer i Kristiansand, Gøteborg, Ålesund og altså Åmøy utenfor Stavanger.

Skepsis

Prosjektleder i Johs Lunde-gruppen forteller til Aftenbladet at de ønsker å lage Vestlandets fineste båtsenter, med kontorerer, båtplasser, utstyrsbutikker. Men for at prosjektet skal få klarsignal må det først tas opp med kommunestyret, fylket og Forsvaret, som er grunneier i området.

Naturvernforbundet har allerede gitt uttrykk for skepsis til det planlagte gigantanlegget. Leder i Naturvernforbundet Erik Thoringfrykter at moloen og båtsenteret på Åmøy vil ødelegge strandsonen. Spesielt trekker han fram at det dreier seg om fuglerike områder som blir brukt både som beiteplass og overvintringsplass.

– Dessuten vil en molo beslaglegge store deler av strandsonen. Jeg må vite akkurat hva dette vil innebære før jeg trekker noen endelig konklusjon, men slik det fremstilles nå innebærer det betydelig skepsis fra vår side, sier Thoring.

Ønsker småbåtplasser

Naturvernlederen understreker samtidig at han ikke vil ta båtgleden fra folk. Han mener likevel at det å bygge et kjempeanlegg forbeholdt store båter, istedet for å prioritere småbåtplasser, vil øke både konfliktnivået og utslippene. – Man trenger ikke en båt på 40 fot for å nyte skærgården.

Powered by Labrador CMS