Vannleker med Pioneren

Garantert moro for en billig penge

Du trenger ikke mange hundre hestekrefter og vannleker som koster like mye som en liten båt for å ha det moro. Ungene fikk maks ut av opplevelsen med en Pioner og 25 hestekrefter.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv har tidligere testet et utvalg vannleker. Blant annet ble seks forskjellige vannleker prøvd ut av et testpanel på til sammen fem personer med tilknytning til Tomm Murstad sjøleir. Her var det oppblåsbare vannleker i alle varianter, men spesielt et av alternativene falt spesielt i smak. Og det var den klassiske rumperisteren, altså en ring som trekkes etter båten. Rumperisteren gir mye moro, både for den som sitter i ringen og de som ser på fra båten. De såkalte rumperisterne finnes i flere varianter, fra rundt 450 kroner og oppover.

LES OGSÅ: Båtliv prøver ut det enkle båtlivet

Mye moro for en tuselapp

Under vår sommertest av Pioner 14 Active har vi skaffet oss Jobe rumperister til litt under tusenlappen. I tillegg bør det investeres i slepetau egnet for vannlek, og fordelen er at dette er tau som også flyter, og dermed heller ikke så lett havner i propellen. Så totalt bør man regne med en pris på litt over tusen kroner.

LES OGSÅ: Enkel, men beste overnatting

I plan

Holder derimot vår relativt lille Pioner med sine 25 hestekrefter? Første dag byr på mye vind, men vi fant oss en vik der vi var mer i le for bølgene. Vi begynner med 16-åringen, og blir overrasket over hvor greit båten kommer i plan. Ved et par anledninger må de andre om bord trekke litt mer fram, og i et tilfelle må også føreren trekke seg litt fram. Båten er levert med targabøyle som hører sammen med ryggstøtten. Men vi savner selve festepunktet for tauet. Vi prøver først med et litt lavere punkt, men finner fort ut at høyere trekkpunkt fungerer mye bedre. Lavere festepunkt trekker vannleken ned i vannet. Ideelt sett skulle vi ha festet et tau på tvers av targabølen, og festet vannlektauet i det. Men vi finner velger festet på babord side av bøylen.

LES OGSÅ: Bygg din egen båt i nettleseren

Konklusjon

Farten ligger på i overkant av 17 knop med 16-åringen på slep, og vi kommer oss også litt over 18 knop med 12- og 13-åringen som er med.

Båten vi har til test er fullt utstyrt, og som tillegg kan man velge badestige, som etter vårt syn bør være standard når du velger båt, og det koster bare en tusenlapp ekstra. Kombinasjonen med targabøyle og badestige gjør det enkelt å komme om bord igjen når leken er ferdig, eller etter andre badeaktiviteter.

Etter å ha testet første tur med rumperister kan vi enkelt slå fast at denne lille båten med sine 25 hestekrefter fint klarer brasene. Og det er garanert moro med baklengs saltoer og ekstra fart i svingene som gir magesuget ungene håpet på.

Powered by Labrador CMS