Pinlig grunnstøting for tidligere president i Redningsselskapet

Tidligere stortingspolitiker og president i Redningsselskapet Magnus Stangeland var om bord i den 80-fot store yachten som grunnstøtte I Blindleia søndag. -Dette er pinlig sa Stangeland til fvn.no.

Publisert

Det var rundt klokken 11:00 på søndag formiddag at den 80-fot store yachten gikk på grunn ved Ulvøysund i Blindleia. Om bord var Magnus Stangeland som hadde chartret båten til sin forretningsvirksomhet. Han presiserer overfor fvn.no at det ikke var han som førte båten, men sier likevel det er pinlig at dette skulle skje han.

Stangeland er tidligere president i Redningsselskapet, og det var nettopp hans gamle kolleger som kom til for å hjelpe havaristen der den lå med kraftig slagside i det trange farvannet.  Skipperen hadde tydeligvis ikke lagt merke til den tydelige merkingen av leden, og gått på innsiden av en stake som meget tydelig viser hvilken side av staken man egentlig skal gå uten å få landkjenning. Dette merket har da tydeligvis ikke skipperen på “Laika” fått med seg.

Redningsskøytene "Kaptein Egil J. Nygård" fra Kristiansand og "Inge Steensland" fra Arendal ble sendt til stedet. De undersøkte hvordan de skulle få yachten av skjæret.

Yachten tok ikke inn vann. Det var heller ikke fare for forurensning fra båten, men det er 12.000 liter diesel om bord.

Dykkere fra "Inge Steensland" undersøkte søndag hvordan yachten lå på skjæret, og hvordan type skjær det er.

- Det er avgjørende for oss at vi ikke punkterer noen tanker og at vi unngår utslipp, fortalte Roy Alnæs, som er kaptein på redningsskøyta ”Kaptein Egil J. Nygård", til fvn.no søndag.

Klokken 17.50 søndag var dykkerne ferdige med å undersøke yachten, og redningsskøyta "Inge Steensland" trakk seg litt tilbake.

- Vi ønsker å ha alle fordeler på vår side når vi eventuelt skal forsøke å dra den av skjæret. Vi vil derfor vente til det blir høyvann før vi eventuelt foretar oss noe, forteller kapteinen om bord på redningsskøyta til fvn.n.

Litt over klokken 20:00 søndag kveld klarte Redningsselskapet å trekke havaristen av skjæret den stod på. I den forbindelse skal de ha klart å skade en annen seilbåt som lå like bak grunnen der "Laika" gikk på grunn. det er foreløpig ukjent hvor store skader seilbåten skal ha fått, men Redingsselskapet er på saken.

Powered by Labrador CMS