Påhengsmotorer på propangass

Tanken er å fylle tanken rett fra propantanken.

Publisert

HOVEDBILDE: Lehr har lansert påhengsmotorer som drives av propangass.

Amerikanske Lehr holder til i Los Angeles og har spesialisert seg på propandrevede motorer til blant annet gressklippere, løvblåsere, hekklippere og scootere. Alle produkter som er enkelt overførbart til en liten påhengsmotor til båt.

Lehr har nå lansert to motorer som går på propan, én på 2.5 og én på 5 hestekrefter.

Motorene er firetaktere som enten kan få gass via en ordinær campinggassbeholder som du mater inn på baksiden av motoren, eller direkte tilkoblet en ordinær gassbeholder.

Fordelene Lehr nevner for å satse på propanmotorer er blant annet at de har ingen choke, den er miljøvennlig og du kan ha med deg relativt mye, relativt billig drivstoff.

– Propan er et biprodukt av oljeproduksjon og har flere fordeler fremfor bensin, forteller selskapets president Bernardo Herzer.

– Ifølge forskere i propan dannes under forbrenning 25 prosent mindre CO2, opptil 60 prosent mindre CO og reduserer utslipp av ultrafine partikler med 97 prosent, hevder han.

Det er ikke mye informasjon å finne om disse nye motorene. Det tyske båtbladet Yacht har snakket med utviklerne og fått opplyst at 2,5 hesteren vil koste ca 999 dollar i USA, mens trenger du en 5 hester må du ut med rundt det dobbelte.

Ifølge Yacht har Lehr også planer om å lanserer en 10- og 25-hesters propanmotor.

Powered by Labrador CMS