Påhengsmotorbande herjer i vest

Politiet i Hordaland frykter at organiserte bander har stukket av med motorer for flere millioner kroner den siste tiden. Totalt er ni motorer meldt stjålet.

Publisert Sist oppdatert

Det er særlig i Nordhordland kjeltringene har slått til og politiet ser klare likhetstrekk mellom sakene. Teorien er at velorganiserte, vinningskriminelle utlendinger står bak.

– Vi var på stedet tirsdag og vi har gjort åstedsundersøkelser. Disse nye tilfellene ser vi i klar sammenheng med de andre tyveriene som har vært i det siste, sier lensmann Kjell Idar Vangberg til Avisa Nordhordland.

Politiet antar at tyvene har undersøkt havnene og kaiene grundig på forhånd, plukket ut bestemte motorer og deretter returnert med effektivt verktøy for demontering. I tillegg er gjerder kuttet og bommer åpnet slik at det har vært mulig å komme inn med biler.

Samme fremgangsmåte er benyttet av tyver på Radøy, Austrheim og Lindås, samt i Fusa og flere steder i Os. Politiet ber om tips fra publikum og oppfordrer alle til å være være på vakt:

– Om man er ute og kjører på nattetid og ser noe mistenkelig, om det er biler eller personer, så ikke nøl med å kontakte politiet, understreker lensmannen.

Powered by Labrador CMS