Påhengsmotorer

Påhengmotorens ikon

En mer allsidig motorstørrelse for båtfolket enn den populære 9,9-hesteren skal man lete lenge etter. Flere av modellene kan enkelt gjøres om til 15 hestekrefter, helt lovlig.

Publisert   Sist oppdatert

Av 9,9-hestere finnes det et stort utvalg på det norske markedet. Vi presenterer her det som finnes av påhengere i denne størrelsen på det norske markedet. I forrige Båtliv presenterte vi motorer opp til og med åtte hestekrefter. Vi var da inne på at prisene er lave i Norge, sammenlignet med våre naboland. Det samme gjelder med 9,9-hestere. Vi får et priseksempel fra Yamaha Motor Scandinavia som forhandler Yamaha sine påhengere.

– Ser vi på Yamaha 9,9J, så koster den 17 990 kroner i Norge. I Sverige må man betale 26 990 svenske kroner for samme motor, forteller produktsjef Iver Strand i Yamaha Motor Scandinavia. Strand forklarer de lave prisene med at alle ønsker å være med på 9,9-markedet i Norge, og at disse lave prisene gjelder generelt for hele den norske bransjen.

– Det er et veldig tøft, men viktig marked, sier markedssjef Per Jørgen Røgeberg hos Brunswick Marine (Mercury) som har sikret seg en stor andel av markedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her