Aluventure 11000 XE:

Patruljebåt med dobbelt dose diesel

Båten ser strålende ut og kjører kattemykt. Dessuten er drivverket originalt: To utenbords OXE 200 hk dieselmotorer. 36-foteren AluVenture 11000 XE er en aluminiumsbåt med store ambisjoner.

Publisert

Båtliv fikk anledning til å bli med Bjørn-Toni Bakken fra AluVenture og den norske OXE-distributøren Per Wikheim fra Link Norge på en bokstavelig talt rask tur fra Bergen og opp til Fensfjorden. Og vi rakk å bli imponert over den kompromissløse og temmelig sportslige bruksbåten som Asker-firmaet AluVenture får bygget ved sitt eget verft i Estland.

Ekstremt stillegående

11000 XE er en spesialutgave av grunnmodellen 11000 CCFC (Center Console Flybridge Cabin), der det blant annet benyttes motorvarme for å holde temperaturen oppe i styrehus og forlugar. Utover dette - og utover et nesten sensasjonelt lavt støynivå - er det ikke noen familiebåt vi snakker om. Utstyr fra leverandører som stolprodusent Ullman og påkostete navigasjons- og kontrollsystemer sladrer om proffambisjoner. Men det er ikke så mye plass i kabinen og under fordekket er det kun en nokså trang og lav kabin med toalett, to køyer og et enkelt pantry. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS