Parker lik Askeladden

På båtutstillingen i Paris finner vi Parker 660 Weekend, som er til forveksling lik Askeladdens nye Askeladden 660 Weekend.

Publisert

Paris, Frankrike

I fjor lanserte Askeladden 660 Pilothouse, som ble godt mottatt i det norske markedet. I Paris ligger Parker Pilothouse 660 side om side med Parker 660 Weekend.  Parkerbåtene er til forveksling like med Askeladden.

Båtliv går om bord. Der treffer vi Philip Scott, en voksen mann i 60-årene, som viser seg å være Parker-gründeren. Han bekrefter umiddelbart at Parker og Askeladden er like båter, men legger til at de er ulikt utstyrt og derfor har ulike priser.

Scott sier at båtene er et samarbeidsprosjekt mellom Parker og Askeladden, som har fifty-fifty eierskap til skrogrettighetene. Partene har samarbeidet om designet, og Askeladden har hatt folk i Polen under byggingen av båtene. Støpeformene er utarbeidet av Model Art, som bygger plugger og støpeformer for en rekke båtprodusenter i hele Europa. Askeladden har salgsrettighetene til Norden, mens den kan selges enten som Parker eller Askeladden i resten av verden. Model Art lager støpeformer for en rekke europeiske båtprodusenter, og har samarbeidet med Askeladden over lengre tid.

Utstyr

Forskjellen mellom Parker og Askeladden er pris og standardutstyr. Scott ønsker ikke at Båtliv skal skrive om Parkers priser, men vi argumenterer med at folk jo lett kan sjekke dette selv på internett, og at det ikke er noen grunn til å skjule slike opplysninger.

Prislisten Scott gir oss viser at Parker 660 Pilothouse ligger fra 17.950 euro (150.000 kroner) og oppover (uten merverdiavgift). Weekend starter på 20.900 euro (170.000 kroner) og oppover. I standardpris inngår da ikke takluke, gardiner, puter, ankervinsj, kokebluss, sidebenker, toalett, kjøleskap, varmeapparat eller annet utstyr man kanskje kan forvente å finne på en båt. Heller ikke levering eller motor inngår i basisprisen til Parker. Scott understreker flere ganger at prisene derfor ikke kan sammenlignes med Askeladdens priser.

I en test i et britisk båtblad i september i år er Parker 660 Pilothouse presentert med en pris på 31.081 euro (drøyt en kvart million kroner) utstyrt med Suzuki 90-hester.

Askeladden vil lansere sin 660 Weekend på utstillingen «Dra til sjøs» i Bergen i februar, har Båtliv fått opplyst.

Båtliv kommer med en større reportasje om Parker og Askeladden i Båtliv 1, som er i salg i januar. Abonnentene får Båtliv først. Abonnentene får også gratis tilgang til Båtlivs store artikkelarkiv på nett. Du kan tegne abonnement her.

Powered by Labrador CMS