Paradiset i Langesundsfjorden

Lang, lengre, lengst. Av og til skal du la deg lokke innover fjordarmene for å finne nye spennende havner. Vi har funnet vårt drømmested i Paradisbukta innerst i Langesundsfjorden, skriver havneekspert Magne Klann.

Publisert Sist oppdatert

På alle våre turer fra Oslofjorden mot Sørlandets bløde kyster, har vi seilt tvers over Langesundsfjorden. Helst så langt til havs som mulig, tidvis innenfor Stråholmen, hvis sjøen  gjorde det utrivelig utsakjærs, eller lengden på dagens etappe gjorde det valget riktig, men aldri innover fjorden. Mange benytter samme veivalget, og avstikkeren til Langesund og skjærgården rundt er unektelig ganske lang.

For oss er de tider forbi. Nå er Paradisbukta et obligatorisk stopp. Vi var innom første gang ifjor da vi skulle ta vannveien til Sommarland i Bø - altså Telemarkskanalen. Anbefales det også, men det blir en annen historie. Med tiden har barna fått egne meninger om hvor turen skal gå, og Paradisbukta var tidlig fremme som delmål nummer én. Dit må vi! Der er det sandstrand for de minste, og fjell i alle høyder for dem som vil utfordre egen dristighet. Bukta er omgitt av høye fjell på alle kanter, og flere egner seg som stupetårn med høyder opp til 15 meter.

Naturens stupetårn

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS